افزایش ۲۸ سانتی متری ارتفاع آب دریاچه ارومیه
بزرگترین وبلاگ علمی وتحقیقاتی وسرگرمی وهنری درآسیا
این وبلاگ اونی هست که شما به دنبالش بودید
جمعه 22 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 17:0 :: نويسنده : پیام عب

معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی هم در این جلسه افزود: با انجام مطالعات می‌دانی و برگزاری جلسات توجیهی با کشاورزان و تشکیل تعاونی آببران با مشارکت بهره برداران دشت زرینه رود می‌اندو‌آب، مرحله نخست طرح تحویل حجمی آب در ۱۰ هزارهکتار از زمینهای این دشت در محدوده ۳۶ روستا اجرا می‌شود.

جواد محمودی گسترش فرهنگ مدیریت مصرف آب در حوزه کشاورزی را یک ضرورت اجتناب ناپذیر دانست و ضمن تاکید بر اهمیت ساماندهی و اصلاح روش آبیاری در بخش کشاورزی گفت: اصلاح شیوه‌های سنتی و کم بازده آبیاری در بخش کشاورزی یکی از ضرورتهای اساسی بوده که علاوه بر افزایش راندمان تولید در کمک به بهبود شرایط دریاچه ارومیه نقش موثری دارد.

وی با تشریح برنامه‌های مدیریت ارشد استانی در ارتقا کمی و کیفی بخش کشاورزی آذربایجان غربی، ادامه داد: با اعطای کمکهای دولتی طرح اصلاح روش آبیاری مزارع استان بطور جدی در حال اجرا است و با اختصاص اعتبارات مورد نیاز در یک برنامه کوتاه مدت در باغات و مزارع حوضه آبریز دریاچه ارومیه تکمیل می‌شود.

معاون امورعمرانی استاندار آذربایجان غربی افزود: ‌ در اجرای این طرح باید با آگاه سازی کشاورزان از مزایای آن علاوه بر جلب مشارکت و همراهی آنان و تسریع عملیات اجرایی روند ارتقاء شاخص‌های بخش کشاورزی استان را ارتقا داده و از هدر رفت منابع آبی جلوگیری کرد.

فیض الله شمس معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با ارائه گزارشی وجود بیش از ۱۲ هزار چاه نیمه عمیق در دشت زرینه رود، تخریب برخی از کانلهای شبکه توزیع آب در بین مزارع و اجرا نشدن طرح تجهیز و نوسازی اراضی در داخل شبکه را از عمده مشکلات موجود در دشت زرینه رود عنوان کرد.

ازسال آبی ۷۵ – ۷۴ تا کنون رقوم ارتفاعی سطح تراز آب دریاچه ارومیه سیر نزولی پیدا کرده و در طول سالهای اخیر آب دریاچه بالا‌تر از شش متر کاهش داشته است که نیاز به یک عزم ملی و منطقه‌ای برای نجات این اکوسیستم با ارزش و بحران زده است.

بنا بر تحقیقات انجام شده از ۱۲ سال پیش تا کنون نمودار تراز آب پارک ملی دریاچه ارومیه رو به پایین است و مطالعات مدیریت زیست بوم حوضه آبریز دریاچه ارومیه که با همکاری بانک جهانی به اتمام رسیده، نشان می‌دهد دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان تا کمتر از ۲۰ سال آینده با بحران شدیدی مواجه خواهد شد.

پارک ملی دریاچه ارومیه با ویژگی‌های خاص خود بعد از دریاچه شور بحر المیت در دنیا به عنوان دومین دریاچه شور و بزرگ در جهان به شمار می‌رود، این دریاچه به عنوان بزرگ‌ترین تالاب دایمی با دارا بودن ۱۰۲ جزیره بزرگ و کوچک در استان قابلیت‌های زیادی را در دل خود جای داده است.

مساحت این دریاچه بیش از ۵۷۰هزار هکتار است. با به خطر افتادن وضعیت این دریاچه علاوه بر تهدیدات زیست محیطی استان، حیات گونه‌های با ارزش و نادر کشور از جمله گوزن زرد ایرانی و... نیز به خطر خواهد افتاد.

به هر حال گویی این بار دریاچه ارومیه خون می‌گرید تا تمام فریادهای باصدا و بی‌صدایش را به گوش دوستداران محیط زیست برساند. 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات
پيوندها